Previous topic :: Next topic
Temat Informacyjny!
Author Message
Khar 
Administrator
Komentaja

Posted: 2008-07-25, 18:45   Temat Informacyjny!

Hm. mógłbym tu wyjść z założenia, że tytuł jest jasny i przejść od razu do rzeczy. Jednak stanowczo należy się wam parę słów wyjaśnienia.
System przekazu informacji w zespole chwilowo leży i już nawet nie jęczy. Do takiego wniosku doszliśmy chwilę temu z Nim. Teraz to zmieniamy, właśnie przy pomocy tego tematu.
Tutaj będą pojawiać się wszystkie nowe informacje dotyczące wszystkiego co związane z naszym projektem i wszystkimi jego pochodnymi.
Jeśli czegoś nie będzie w tym temacie, równie dobrze możecie uznać, że nie istnieje :D Jeśli będziecie mieć coś nowego, co nas dotyczy, też piszcie to tu.

A teraz.. teraz nadrabiamy to co już się stało, a czego nikt oficjalnie nie ogłaszał:

1. Jest już gotowy layout nowej strony, V ją koduje. Mam nadzieję, że skończy szybko, bo już mamy z nią nieziemski obsuw. Ale bądźmy dobrej myśli :]

2. Jak widzieliście w temacie o zasadach, Drake zasilił ekipę [ok, na razie nieoficjalnie, ale postaram się nikogo nie przepłoszyć :D]. Mam nadzieję że będzie się dobrze współpracowało.

3. Razem z nową stroną premiera drugiego komiksu, sieciowego tym razem. ma już swój dział na forum, póki co pusty. Ale to nic nadzwyczajnego, większość forum jest pusta. :D

4. Dorobiliśmy się knajpy. Reklamują nas w Katedrze w Krakowie, i można tam kupić Stary Porządek.

5. Jest prawie gotowa mechanika karcianki w realiach Tineyi. Nie patrzcie tak na mnie, nie miałem z tym nic wspólnego! Cebul mi przedstawił już gotową!
Ale to chyba niezły znak, nie?

6. Na nowej stronie pojawią się nowe materiały, ilustracje i parę bonusów, które powstawały w ukryciu. Będzie tam więcej treści niż na poprzedniej w każdym razie...

7. Jak pojawi się tu N na pewno doda jeszcze coś, o czym na pewno jeszcze wczoraj pamiętałem...

Carry on, Troops.

Nimeithel 
Talentosa!

Posted: 2008-07-26, 23:53   

Pozdrowienia z Mediolanu, mialam wlasnorecznie napisac tego posta, ale sie pakowalam, a poza tym lepiej, ze zrobil to Khar.

Potrzebujemy byc dobrze poinformowani miedzy soba. Wiec ten temat po pierwsze sluzy do wymiany informacji, a po drugie - rowniez do komentarzy! Czyli wszystko w jednym worku. Chcialabym, abysmy jako zespol czuli sie zintegrowani, poinformowani, doceniani i zadowoleni, bo tylko w ten sposob mozemy znalezc pozytywna motywacje do pracy nad projektem, a przy okazji byc po prostu usatysfakcjonowani. Mysle, ze czesc niedoinformowan i nieporozumien wynikala z animozji pomiedzy hmm niektorymi czlonkami zespolu, za co chcielibysmy oboje z Kharem przeprosic. Juz jest ok i damy rade.

Witaj na forum i wsrod nas, Drake! :-D

A, no i musze przyznac, ze nasza nowa knajpa jest cudowna. Milo miec swoja miejscowke, gdzie ludzie Cie rozpoznaja i witaja bananem na twarzy:D

Trzymajcie sie wszyscy i czekajcie na mnie, a wszystkie wazne i niewazne sprawy zamieszczajcie tu!
Aby być czarownicą, potrzebny jest wyjątkowy charakter. Potrzebne są także wyjątkowe usta - takie, które pozostają zamknięte. Dochowywanie tajemnic daje siłę, a siła zyskuje szacunek. A szacunek to twarda waluta.

T. Pratchett

Drake 

Posted: 2008-07-27, 20:08   Re: Temat Informacyjny!

Khar wrote:

2. Jak widzieliście w temacie o zasadach, Drake zasilił ekipę [ok, na razie nieoficjalnie, ale postaram się nikogo nie przepłoszyć :D]. Mam nadzieję że będzie się dobrze współpracowało.

Zobaczymy kto kogo będzie płoszyć... :mrgreen:

Quote:

4. Dorobiliśmy się knajpy. Reklamują nas w Katedrze w Krakowie, i można tam kupić Stary Porządek.

I tu pojawia się najważniejszy pytanie jakie można zadać: gdzie ona jest?

Khar 
Administrator
Komentaja

Posted: 2008-07-27, 21:51   

Naa... na... damnit, jak było tej ulicy. Na Poselskiej, o. Odchodzi toto od Grodzkiej. :-)

Nimeithel 
Talentosa!

Posted: 2008-07-27, 23:34   

Na Poselskiej, wlasnie. Wystroj czarno-czerwony, filozoficzne gotyckie motto na scianie, giete czarne kraty na oknach, wszystko inspirowane 'Katedra' Baginskiego. I Cebul za barem :D
Aby być czarownicą, potrzebny jest wyjątkowy charakter. Potrzebne są także wyjątkowe usta - takie, które pozostają zamknięte. Dochowywanie tajemnic daje siłę, a siła zyskuje szacunek. A szacunek to twarda waluta.

T. Pratchett

Mith 
Łazik

Posted: 2008-07-29, 00:07   

Który próbuje wdrożyć tam zwyczaj cośrodowych wieczornych sesji. To także fakt warty zapamiętania ;)

Cieszy mnie ten temat wielce, zapewne niedługo będę miała tutaj do dodania swoje własne trzy grosze. Na razie tylko chciałabym zobaczyć waszą większą aktywność w temacie z zasadami...

EDIT:
http://knajpy.krakow.pl/lokal/337

Drake 

Posted: 2008-08-02, 21:44   

Planuję w środę od 16 do 20 prowadzić sesję Gasnących Słońc w Katedrze żeby sprawdzić jak się tam gra. W związku z tym chciał bym zaproponować spotkanie tamże o 20 celem dyskusji o Tineyi. Głównie o mechanice, jako, że w tym momencie jest ona tematem najżywszym na forum. Może nawet mogli byśmy poprowadzić jakieś testy praktyczne jako, że będe mieć kostki pod ręką ;-)
"wodziarz i gieesowiec. Człowiek, który ma zaimplantowanego chipa z zasadami dowolnej gry fabularnej. Przez niego trzeba się było umawiać na tę sesję z trzytygodniowym wyprzedzeniem." (z blogu Krakonmana)

Khar 
Administrator
Komentaja

Posted: 2008-08-02, 21:55   

So it was written, so shall it be done.
Ja tam będę. Spróbuje się też ściągnąć Mith z powrotem do cywilizacji : ]

Mith 
Łazik

Posted: 2008-08-05, 21:03   

Jestem ściągnięta do cywilizacji, ale niestety jutro o tej godzinie muszę już być daleko od niej i nie ma zmiłuj :/

Khar prawdopodobnie dużo naściemnia o świecie, bo nie powinien mówić o świecie bez autoryzacji mojej i Nimi, ale w mechanice na pewno się nie pomyli :P. Miłego wieczoru wam życzę, jakby wynikła jakaś dziura to dzwońcie do mnie :mrgreen:

Drake 

Posted: 2008-08-05, 22:08   

W takim razie zbierzemy się jak już więcej osób będzie w Krakowie żeby zająć się kwestiami mechaniki.
"wodziarz i gieesowiec. Człowiek, który ma zaimplantowanego chipa z zasadami dowolnej gry fabularnej. Przez niego trzeba się było umawiać na tę sesję z trzytygodniowym wyprzedzeniem." (z blogu Krakonmana)

Mith 
Łazik

Posted: 2008-08-06, 00:59   

Do chrzanu, bo ja jestem na wygnaniu prawie całe wakacje.

Dobrze by było jakby się wam wszystkim udało zorganizować beze mnie. Playtesty na chacie się już sprawdziły... I naprawdę nie będę płakać jeśli zaczniecie je beze mnie. W końcu po coś Red robił te multikostki. I nasza droga pozakrakowska młodzież będzie miała ciekawe zajęcie.

Tak, Khar, do Ciebie ta mowa :D

Nimeithel 
Talentosa!

Posted: 2008-08-07, 00:14   

Wyjezdzaja Cie do Zagorzyc? A bedziesz miala bezprzewodowy internet, czy calkiem z dala od cywilizacji? Moge Cie odwiedzic jak wroce? Bo mama mi chyba zjadla juz cala fasolke...No i cos Ci wioze z tych Wloch...

Playtesty mozna zaczac tak czy inaczej.

T. Pratchett

Valantor 
Lord of Lags

Posted: 2008-08-08, 07:16   

Nimeithel wrote:
Wyjezdzaja Cie do Zagorzyc? A bedziesz miala bezprzewodowy internet, czy calkiem z dala od cywilizacji? Moge Cie odwiedzic jak wroce? Bo mama mi chyba zjadla juz cala fasolke...No i cos Ci wioze z tych Wloch...

Playtesty mozna zaczac tak czy inaczej.

A mi coś wieziesz xP ? Btw jak by o mnie ktoś pytał wracam za tydzień w piątek :P

Nimeithel 
Talentosa!

Posted: 2008-08-08, 14:08   

W ramach informacji: pojutrze wracam do Krakowa, jak ktos ma jakies demandy to teraz:)

I czy sa szanse na wskrzeszenie smoczych emotek? Bylam do nich przywiazana...Jakby co, sa na moim deviancie, na ktorym nic nie ma:)

T. Pratchett

Valantor 
Lord of Lags

Posted: 2008-08-16, 11:41   

W ramach informacji: Wróciłem wczoraj ale do środy jestem średnio uziemiony ;]

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum